7 motive sa-ti petreci viitoarea vacanta in Tunisia
» Oferte Tunisia

12.04.2018 Tunisia

7 motive sa-ti petreci viitoarea vacanta in Tunisia

Sezonul reducerilor e în toi, iar alegerea vacanței este tot mai dificilă… dacă nu ești conservator și mergi anual în aceeași destinație. Trendul de anul acesta nu duce spre Grecia, cum te-ai fi așteptat, ci mai degrabă spre Tunisia. Prețurile vacanțelor în Tunisia a scăzut considerabil față de anii precedenți, astfel că sezonul acesta este tocmai bun pentru o un altfel de concediu. Indiferent că vrei o vacanță la plajă sau să colinzi monumentele din epoca romană, această țară din nordul Africii îți oferă de toate. De la plajele fascinante de nisip, la ruinele mari și până la dunele vaste ale Saharei, Tunisia a adunat parcă laolaltă tot ce este atrăgător din Africa de Nord. Aflată pe coasta mediteraneană, la jumătatea distanței dintre Oceanul Atlantic și Delta Nilului, Tunisia este la doar o aruncătură de băț de Europa. Și atunci, de ce să nu îi acordăm o vizită?

Există șase aeroporturi internaționale în Tunisia. Cel mai probabil, avionul tău va ateriza la Aeroportul Internațional Tunis-Carthage (TUN) lângă Tunis, capitala Tunisiei. Odată cu atacurile teroriste, este recomandat să fii prudent în destinațiile turistice cu trafic intens sau în spațiile publice. Evită excursiile la granița sudică cu Libia și locațiile de lângă granița cu Algeria. Mulți care au fost în Tunisia, vorbesc despre Djerba. O insulă în largul coastei Tunisiei, cunoscută pentru plajele mediteraneene și pentru orașele, influențate de culturile berberă, arabă, evreiască și africană. Houmt Souk este principalul oraș al insulei, cunoscut pentru piețele sale de artizanat, pentru portul de pescuit și pentru fortăreața din secolul al 16-lea, Borj el Kebir. La sud este sinagoga El Ghriba, un loc de pelerinaj pentru evreii nord-africani, ce merită la rândul său vizitat. Întreaga insulă este un paradis tropical și un must-go. Iar acesta nu este singurul loc din Tunisia care să te uimească. Iată o listă de 6 locuri care îți taie răsuflarea. 

O mie de kilometri de plaje uimitoare

Plaje mediteraneene și soare din plin... zonele de plajă din Tunisia nu se aglomerează niciodată - există nisip auriu  pentru toată lumea. Coasta Tunisiei se întinde pe 1.148 kilometri, iar cele mai frumoase plaje se află pe peninsula Cap Bon. De asemenea, îți recomandăm o sesiune de înot în apele de lângă Djerba (cele două plaje celebre sunt Sidi Mahrez și Seguia). Plajele tunisiene sunt largi și surprinzător de lungi. Plaja aflată la nord de Sousse are aproape 35 km lungime.  Sejurul în stațiunile de pe litoral este cu adevărat relaxant. Majoritatea hotelurilor se află destul de departe de oraș și au plajă privată, dedicată oaspeților. O vacanță cu adevărat pentru tine, dedicată sufletului tău. 

Orașe pline de farmec istoric

Tunisia este mai mult decât o clasică destinație de litoral. Este locul care te înconjoară cu dune de nisip, în care să te simți ca-n Aladin. Îți mai trebuie lampa și poți începe să visezi 😊 Dacă, însă, te sperie gândul să stai într-un hotel înconjurat de un deșert fără sfârșit, gândește-te doar că orașele care merită explorare sunt la un pas distanță. Distanța dintre hotel și oraș este suficient de mare cât să te simți departe datorită peisajului „gol”, însă este doar n miraj. Distanța este mai mult decât rezonabilă... întotdeauna. Vizitează  Houmt Souk, Souk, Sfax, Hammament și Tunis. Fiecare oraș mai mare are o zonă medievală sau istorică care, odată, a fost înconjurată de zidurile orașului. Tunisienii sunt prietenoși și amabili. Nu ezită să ofere sfaturi sau ajutor. Limba oficiala este arabă, dar majoritatea localnicilor sunt bilingvi - araba și franceza. Engleza este mai puțin comună, dar sigur găsești pe cineva care să o știe. Sfat: ca suveniruri, îți recomandăm produsele din lemn de măslin - în principal, decorațiuni și articole de bucătărie – prețurile variază, însă media este de 7 dinari (în jur de 2 euro). 

Sahara, cel mai mare deșert din lume 

Nisipurile încântătoare ale Saharei se întind pe 10 țări, inclusiv sudul Tunisiei. Este un loc uimitor, unde merită să și înnoptezi (există excursii opționale cu ghid). Imaginează-ți cum se văd stelele! Cea mai ușoară destinație pentru organizarea unei excursii în Sahara este Djerba. De acolo ai două opțiuni - de a vizita vestul, bogat în lacuri sărate, sau să te îndrepți spre fermecătoarele Oaze Sahara. O altă destinație interesantă este Matmata, un mic oraș cunoscut pentru structurile sale subterane de peșteri (trylodytes) care găzduiau populația berberă locală. Nimeni nu mai locuiește acolo, dar poți vizita oricând a ceastă minune arhitectonică.

Soare din plin și briză mediteraneană 

Soare tot anul! Coasta are o salbă de stațiuni frumos construite, iar sezonul de bălăceală este în perioada mai - octombrie. Temperatura apei ajunge la 28 °C. Dacă nu vrei temperaturi „încinse”, evită vacanța aici în iulie și august, cele mai calde luni. Cea mai bună perioadă pentru  o vacanță pe litoral este septembrie și octombrie, când vremea este plăcută și marea încă caldă. Pentru vizita la obiectivele turistice, aprilie e luna perfectă de vacanță în Tunisia.

Transport lejer, la orice pas

Această destinație are o mulțime de oferit și este păcat să-ți petreci vacanța în Tunisia într-un singur loc. Condițiile de drum sunt bune și există o mulțime de modalități de a  te deplasa independent. Ca opțiuni de transport ai 

Centre de închirieri autoturisme sunt ușor de găsit. Cele mai multe sunt la aeroport.

Autobuz pe distanțe lungi: cea mai ieftină formă de transport. Nu există ore de sosire sau plecare, dar autobuzele vin și pleacă în mod regulat.

Taxi partajat (louage): un taxi pentru opt persoane. Există rute regulate, dar pleacă doar o singură dată, la o anumită oră.

Tren: opțiune inteligentă pentru călătoriile lungi. Trenurile confortabile rulează din sudul Tunisiei spre Sousse, Sfax și Monastir.

Bucătărie internațională uimitoare, cu fructe de mare 

Gastronomia Tunisiei este minunatp Iar dacă îți plac fructele de mare, te vei bucura de ea de două ori mai mult. Aici găsești cei mai buni creveți, iar specialitatea locală este peștele la grătar, pe care îl numesc „poisson complet”. Și aici, ca și în alte destinații mari, gastronomia combină elemente din bucătăriile turcă, franceză și mediteraneană. Fiind o țară musulmană, aici nu se servește deloc carne de porc, dar vei găsi în schimb carne de oaie. De la mese nu lipsesc fructele, legumele și măslinele. Elementul principal este celebrul „cuscus” sau granule de gris, servit de obicei cu o tocană Couscous poate fi servit cald sau rece și are un gust diferit în fiecare restaurant.

--> Mâncarea pe care ar trebui să o încerci în vacanța în Tunisia

Brik – patiserie cu foietaj subțire, foarte crocantă, preparată cu ou întreg, pătrunjel, ceapă și uneori carne. Foarte gustos ca aperitiv

Salată Tunisienne - salată verde, ardei gras, roșii, ceapă, măsline, ridiche, tocate și amestecate cu ton.

Harissa - pastă de chili foarte picantă (uneori făcută mai light cu morcovi sau iaurt), servită cu pâine ca aperitiv, la aproape fiecare masă.

Merguez - cârnați mici și picanți, din carne de măgar

Dacă ți-am făcut „poftă” de o vacanță în Tunisa, intră aici și vezi ofertele noastre 😊 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii