De ce o vacanta in Tunisia? 7 motive sa spui „hai”
» Oferte Tunisia

02.04.2019 Tunisia

De ce o vacanta in Tunisia? 7 motive sa spui „hai”

Vacanța în Tunisia, o destinație relativ nou cunoscută de români, dar fascinantă prin cultura și culorile ei. O destinație în fața căreia stăm un pic reticenți când vine vorba despre siguranță, însă pe tărâmul căreia ne-am dori să pășim, să o descoperim în toată splendoarea ei. O vacanță în Tunisia înseamnă arome, înseamnă curcubeie, înseamnă deșert, varietate și mare, înseamnă tot ce te duce cu gândul la exoticul Egipt... și poate mai mult. De la plajele de nisip și până la ruinele vechi și dunele  Saharei, Tunisia însumează tot ceea ce este atrăgător în Africa de Nord. Situată la doar o aruncătură de băț de Europa, țara se află pe coasta mediteraneană, la jumătatea distanței dintre Oceanul Atlantic și Delta Nilului.
 
Odată interesat de vacanța în Tunisia, începi să descoperi tot mai mulți turiști care se declară îndrăgostiți de ea. Vorbesc despre Djerba ca de un paradis tropical și de Tunis, capitala țării, ca de un centru muzeal unic în lume. Degeaba încerci să-i descrii frumusețea, să-i înțelegi forma și nuanțele. Totul stă în bucuria de a fi acolo, de a păși în locurile nuanțate și de a inhala mireasma zecilor de condimente.

Securitatea din Tunisia

Odată cu atacurile teroriste de anul trecut (în Muzeul Bardo din martie și pe plaja din Sousse, în iunie), pentru mulți, vacanța în Tunisia a devenit mai mult un vis decât o realitate. Cu toate acestea, treptat, lucrurile au început să se îndrepte. Autoritățile au mai multă vigilentă și turismul începe să își revină ușor, ușor, ca-n vremurile de odinioară. Totuși, dacă optezi pentru o vacanță în Tunisia, ți se recomandă să fii prudent în zonele cu trafic mare sau în spațiile publice. Evită călătoriile la granița de sud cu Libia și mai multe locații la granița cu Algeria, pe care le poți solicita înainte de plecarea în țară.
Stațiunile sunt liniștite și foarte bine păzite, tocmai pentru a ți se oferi siguranța necesară pentru o vacanță reușită.  Astfel, dacă ajungi într-o vacanță în Tunisia, poți vizita chiar și cele mai mari atracții ale țării, inclusiv Tunis și Sousse, însoțiți de un ghid specializat. Peste toate, de ce să alegi Tunisia ca viitoare destinație de vacanță? Iată 7 motive:

01 | O mie de kilometri de plaje uimitoare

Tunisia este mângâiată de soare și înzestrată cu plaje mediteraneene superbe. Coasta Tunisiei însumează 1.148 kilometri de nisip auriu și nu se aglomerează niciodată.  Cele mai frumoase plaje din Tunisia se află pe peninsula Cap Bon. De asemenea, poți înota în mare în Djerba (cele două plaje celebre sunt Sidi Mahrez și Seguia). Plaja aflată la nord de Sousse are aproximativ 35 kilometri lungime, iar în apropiere de Nabeul ea ajunge până la 50 de kilometri. Sejurul în stațiunile de pe litoral este într-adevăr relaxant. Majoritatea hotelurilor au fost construite mai departe de oraș și au plajă privată, dedicată oaspeților.

02 | Orașele pline de farmecul istoric

Imaginează-te într-un hotel înconjurat de deșert fără sfârșit. Ai trăit vreodată senzația? Este uimitoare. Te regăsești între entuziasm, uimire și ușoară teamă de nou. Într-un loc sigur, bine păzit, în care poți zări pericolul de la kilometri distanță. Și, peste toate, orașele care merită explorate nu sunt niciodată prea departe. vacanța în Tunisia înseamnă vizite la Houmt Souk, Souk, Sfax, Hammament și Tunis. Fiecare oraș mai mare are un cartier istoric sau medieval. Un cartier înconjurat odinioară de zidurile orașului. Fă o plimbare în labirintul de străzi înguste - este o experiență autentică.
Tunisienii sunt prietenoși și amabili. Nu îi vezi grăbiți, agitați sau nervoși. Îți dau sentimentul că este suficient timp pentru toate, sunt dispuși să te îndrume și chiar să-ți dea o mână de ajutor la nevoie. Limba oficială este araba, dar majoritatea localnicilor sunt bilingvi: arabă și franceză. Engleza este mai puțin comună, dar te descurci și cu ea. Iar când vine vorba de suveniruri, alege  produsele din lemn de măsline - în principal, decorațiuni și articole de bucătărie. Găsești găleți pentru doar 7 dinari (3 euro

03 | Nisipul din Sahara, cel mai mare deșert din lume

Nisipurile încântătoare ale Saharei se întind în peste zece țări, inclusiv în sudul Tunisiei. Acesta este un loc aparte și cu siguranță punctul culminant al oricărei vacanțe în Tunisia. Te întorci aici doar pentru a-l mai vedea o dată, pentru a poposi o noapte aici, alături de ghizi. Imaginează-ți cerul înstelat, în mijlocul deșertului. Imposibil să nu vrei să ajungi acolo.
Iar cea mai la îndemână destinație pentru organizarea unei excursii în Sahara este Djerba. De acolo ai două opțiuni – drumul spre vest, pentru a vizita lacurile saline sau tot înainte, pentru a ajunge la priveliștea Oazelor din Sahara. O oprire interesantă este Matmata, un mic oraș cunoscut pentru structurile sale de peșteri subterane (cunoscute sub numele de trilodite) care găzduiau populația berberă locală. Nimeni nu mai locuiește acolo, dar poți vizita această minune arhitectonică.

04 |Climat mediteranean cu o mulțime de soare

Soare, soare, dune de nisip și mare. Coasta Tunisiei este punctată de stațiuni și este sub influența unui climat mediteranean plăcut, cu zile calde și însorite. Sezonul de înot are loc din mai până în octombrie, iar temperatura maximă a mării este de 28 °C. Dacă nu preferi căldura, evită lunile iulie și august – sunt cele mai fierbinți.  Cele mai bune luni pentru o vacanță în Tunisa pe litoral este septembrie și octombrie. dacă, însă, mergi în Tunisa pentru vizite la obiective turistice, atunci aprilie și mai sunt perfecte.

05 | Situri arheologice uimitoare

Tunisia este o țară cu o istorie bogată. Numărul mare de situri arheologice demonstrează rolul istoric al țării - o răscruce de civilizații importante. Tunisia a fost găsită de comercianții fenicieni care s-au stabilit aici. Colonia s-a dezvoltat în centrul unui imperiu, care domină Marea Mediterană. Deși nu sunt conservate foarte bine, iubitorii de istorie încă se pot bucura de ruinele sale, inclusiv băi romane, o catedrală și un amfiteatru.
Țara găzduiește cele mai impresionante ruine romane, exceptând Italia. Îndreaptă-te spre nord-estul țării pentru a observa rămășițele istoriei romane, în orașele Dougga, Bulla Regea și Chemtou. Nu rata amfiteatrul El Jem, construit în jurul anului 238 d.Hr. și inclus pe lista UNESCO. Are o capacitate estimată de 35.000 de spectatori, fiind al treilea cel mai mare amfiteatru din lume.

06 | Poți să te miști cu ușurință prin țară

Ar fi păcat să petreci o vacanță în Tunisia într-un singur loc. Condițiile de drum sunt destul de bune și există mai multe modalități de a te deplasa independent. Îți poți închiria un autoturism, cu aproximatibv 45 euro / zi, poți opta pentru autobuz pe distanțe lungi: cea mai ieftină formă de transport sau pentru un Taxi partajat (louage): un taxi pentru opt persoane. Există rute regulate, dar pleacă doar o singură dată. Trenul este o opțiune inteligentă pentru deplasări lungi. Sunt confortabile și mergi din sudul Tunis spre Sousse, Sfax și Monastir. Ai grijă, însă, la rutele pe care le alegi și la avertizările emise de autorități.

07 | Gastronomie de vis

Mâncarea tunisiană înseamnă fructe de mare, specialitatea fiind peștele la grătar pe care îl numesc „poisson complet”. Bucătăria tunisiană combină elemente de bucătărie turcească, franceză și mediteraneană. Fiind o țară musulmană, nu vei găsi carne de porc, dar veți descoperi că oaia este o alternativă excelentă. În majoritatea meselor sunt prezente fructe, legume și măsline. Cea mai întâlnită garnitură este Couscous, servit cald sau rece și are un gust diferit în fiecare restaurant
 
Ce mâncăm în Tunisia?
Brik - patiserie subțire foarte crocantă, cu un ou întreg, pătrunjel, ceapă și uneori carne. Foarte gustos și ieftin, servit ca aparitiv.
Salată Tunisienne - salată verde, ardei gras, roșii, ceapă, măsline, ridiche, tocate și amestecate cu ton.
Harissa - pastă de chili foarte picantă (uneori făcută mai light cu morcovi sau iaurt), servită cu pâine ca aperitiv la aproape fiecare masă. Clar de testat în orice vacanță în Tunisia - gasesti oferte aici.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii