Despre Orasul Tunis - prezentare, informatii, poze si recomandari
Tunisul este situat în nordul ţării în aproapiere de lacul Tunis o lagună joasă şi golful Tunisului din Marea Mediterană. In centrul oraşului se află oraşul istoric (Medina), oraşul nou s-a extins în timpul periodei coloniale.
Cartierele oraşului sunt: Le Bardo (cartierul guvernului) unde se află şi o serie de muzee, cartierul de la Belvédere, El Menzah, Ariana, iar în sud Megrine şi Ben Arous. In timpul perioade coloniale, francezii au construit o stradă magistrală de 10 km lungime şi un dig de-a lungul lacului Tunis. Magistrala a fost prelungită ulterior, azi leagă centrul oraşului cu portul La Goulette, în nordul portului se află aşezările istorice ale Cartaginei întemeiat de fenicieni, Sidi Bou Said, La Marsa şi Gammarth. La sud est de Tunis se află oraşul Hammam-Lif.
Istoric
Perioada veche
In mileniul al doilea inainte de Hristos, un oras, initial numit Tunis, a fost fondat de catre berberi si ocupat de-a lungul timpului de catre numizi. In secolul al IX-lea dupa Hristos, orasul a fost ocupatd e catre fenicienii din Cartagina. Berberii au luat controlul Tunisului in 395 IH, dar a fost repede pierdut cand Agatocles a invadat Africa si si-a stabilit comandamentul acolo. Cand Agatocles a parasit Africa, cartaginenii au luat controlul asupra orasului din nou. In 146 DH romanii au distrus Tunisul (impreuna cu Cartagina). Orasul a fost ulterior reconstruit sub dominatia lui Augustus si a devenit un important oras sub dominatie romana si centrul unei economii agricole infloritoare.
Perioada islamica
Nu mai devreme de secolul al 7lea, dupa ditrugerea totala a Cartaginei, orasul si-a obtinut propria importanta sub controlul arabilor musulmani. In aceasta vreme medina Tunisului a fost reconstruita pt prima data.
Din secolul al 12-lea pana in se. al 16-lea a fost controlat de dinastiile berbere Almohad si Hafsid. In acest timp Tunisul a fost unul dintre cele mai bogate si mari orase din lumea islamica, cu o populatie de aprox.100000 locuitori.
Dominatia Otomana si pirateria
Imperiul Otoman a luat controlul asupra orasului in 1534 cand Barbarossa Hayredin l-a cucerit de la Sultanul Hafsid, Mulai Hassan. Mulai Hassan a fugit la curtea lui Charles V Imparatul sfantului imperiu Roman si Rege al Spaniei. Charles a acceptat sa il reintegreze pe Hassanin schimbul acceptarii suveranitatii Spaniei de catre Mulai Hassan. O expeditie navala condusa de insusi Charles a fost trimisa in 1535 si orasul a fost rapid recucerit. Victoria impotriva piratilor a fost transpusa intr-o tapiserie la Palatul Regal de la Madrid.
Protectoratul rezultat a durat pana cand otomanii a recucerit Tunisul in 1574. Dupa 1591 guvernatorii otomani (se numeau bey) erau relativ independenti, iar pirateria si comertul erau in continua inflorire.
In aprilie 1655 amiralul englez Robert Blake a fost trimis la M. Mediterana sa scoata compensatie de la statele care au atacat flota engleza. Numai Beiul Tunisiei a refuzat sa se supuna deoarece cele 15 vase ale lui Blake au atacat arsenalul beiului la Porto Frina (Ghar El Melh) distrugand 9 vase algeriene, doua baterii militare la tarm.
Perioada moderna
Liga araba a avut sediul in Tunis din 1979 pana in 1990. Liga araba care reprezinta 22 de natiuni arabe si-a transferat sediul la Tunis in 1979 datorita pacii Egiptului cu Israelul, dar s-a mutat inapoi in Egipt inca din 1990.
Cartierele oraşului se numesc: Le Bardo (cartierul guvernului) unde se află şi o serie de muzee, cartierul de la Belvédere, El Menzah, Ariana, iar în sud Megrine şi Ben Arous. In timpul perioade coloniale, francezii au construit o stradă magistrală de 10 km lungime şi un dig de-a lungul lacului Tunis. Magistrala a fost prelungită ulterior, azi leagă centrul oraşului cu portul La Goulette, în nordul portului se află aşezările istorice ale Cartaginei întemeiat de fenicieni, Sidi Bou Said, La Marsa şi Gammarth. La sud est de Tunis se află oraşul Hammam-Lif.
Orasul Tunis | Tunisul este situat în nordul ţării în aproapiere de lacul Tunis o lagună joasă şi golful Tunisului din Marea Mediterană. In centrul oraşului se află oraşul istoric (Medina), oraşul nou s-a extins în timpul periodei coloniale
Sursa informatiei prezentate
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.
Intrebari frecvente despre Orasul Tunis
- Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Orasul Tunis?
Benzineb Immo Cité Khadra, Le Corail Suites Hotel, Le Diplomat, Hotel Du Parc, Tunis Grand Hotel sunt cele mai populare hoteluri din Orasul Tunis
- Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Orasul Tunis?
Le Corail Suites Hotel, Le Diplomat, Hotel Du Parc, Tunis Grand Hotel, Ibis Tunis sunt cele mai apreciate hoteluri din Orasul Tunis ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Orasul Tunis >
- Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Orasul Tunis?
Benzineb Immo Cité Khadra, Le Corail Suites Hotel, Hotel Du Parc, Tunis Grand Hotel, Ibis Tunis sunt cele mai apreciate hoteluri din Orasul Tunis ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Orasul Tunis >
- Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Orasul Tunis?
NOVOTEL TUNIS MOHAMED V, Laico Tunis Spa Conference Center, Mövenpick Hotel du Lac Tunis, The Penthouse Suites, MOVENPICK HOTEL DU LAC TUNIS sunt cele mai apreciate hoteluri din Orasul Tunis ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Orasul Tunis >